2014. július 4., péntek

Horgolòsuli 6 - csinaljuk egyutt

Sziasztok.
Mindenki orul, ha sikerèlmènye van. Ezèrt arra gondoltam most, hogy az alapokon túl vagyunk csináljunk egy kis mintát. Ezt használhatod fulbevalonak, pohár- vagy edènyalàtètnek attól függ milyen fonalat használsz és mekkora horgolòtut
Erre a mintára gondoltam:
1. sor:  12 làncszembol kezdogyurut kèszìtunk. (Lásd 1 lecke)
2. sor:  12-szer csinálunk: 2db 2ràhajtasos pálca együtt lehorgolva, 2 làncszem
Így csináljuk:
3. sor: Az együtt lehorgolt pàlcàkra egyet,a 2 làncszemes ívbe pedig 3 1ràhajtàsos pàlcàt horgolunk.(48 db)
4. sor: Minden 4. pàlcàra horgolunk: 2 egyràhajtàsos pàlcàt, 5 làncszemet és 2 egyràhajtàsos pàlcàt. (12 ilyen csoportot csinálsz).
5. sor: Az 5làncszemes ívbe horgolunk: 3db egyràhajtàsos pàlcàt, 2db 2ràhajtàsos pàlcàt, 1 pikót, 2db 2 ràhajtàsos pàlcàt és 3db egyràhajtàsos pàlcàt.
Így csináljuk a pikót:
Készen is vagyunk. Az egyik pikót akasztónak is használhatod (azt több lancszemmel csináld)

Remélem èrtheto voltam, sok sikert az elkèszitèsèhez.
Üdv.
Nóra

9 megjegyzés:

  1. Nóri, már a legelején segítséget kérek
    „2db 2ràhajtasos pálca együtt lehorgolva, 2 làncszem”
    Ez mit jelent? Két ráhajtás, beleszúrok a láncszembe, ismét két ráhajtás, beleszúrok a láncszembe, és kb. 8 hurkot egyben horgolok le? A 2 láncszem csak a végén van emelésnek, vagy a kétráhajtásos pálcák között is?
    A kép szerint minden kétráhajtásos pálca között van láncszem, ha jól értelmezem. Viszont a 2 kétráhajtásos pálca egyben lehorgolva, ebben bizonytalan vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Shona.
      Vàlaszkènt ma dèlelott egy kis magyaràzo videot probaltam csinalni telefonnal de a minosège nagyon rossz lett, ezèrt nem raktam fel...Javaslom nèzd àt turelmesen a rajzokat amiket a leckèkben talalsz..Signora Clara nagyon jol leirta a kèszitès menetèt.. Probald meg ujra meglàtod sikerulni fog.
      Sok sikert

      Törlés
  2. Shona . Bocs, hogy beleszólok. Ha kétráhajtásos pálcát horgolsz le akkor van 4 hurok a tűdön amit háromszorra horgolsz le. Ha két kétráhajtásos pálcát egyszerre kell lehorgolni akkor ez elsőnél nem horgoljuk le teljesen hanem az utolsó két hurok a tűn marad és ehhez még ráhajtunk kétszer . Leöltünk és 5 hurok van a tűn. Ezeket úgy horgoljuk le, hogy kettőt, kettőt és az utolsó három hurkot egyszerre. Majd ezután horgolunk két láncszemet. Sajnos így, hogy nem látod nehezebb, de remélem érthető volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Clara.
      Koszonom a segitègedet, jobban èn se tudtam volna elmondani...

      Törlés
  3. Nóra, Clara, köszi, így teljesen érthető, a sok hurok hozott zavarba, hogy akkor most egyszerre húzom át az összesen, vagy az első kétráhajtásost félig lehorgolom:) folytatom tovább, ha lesz még kérdésem, akkor jövök:)

    VálaszTörlés
  4. és kész:)
    a fonal nem lett elég, az utolsó sor végül lemaradt, de így egész helyes formája lett:)
    tény, hogy az utolsó sorral még szebb lenne, félig kipróbáltam, utána elfogyott a fonal, és visszafejtettem ezt a fél sort.

    VálaszTörlés
  5. van-e arra valamilyen általános szabály, hogy középtől kifelé haladva - akár kör, akár négyzet - mennyivel kell emelni a láncszem, vagy pálca számát, hogy ne legyen hullámos, vagy "gömb" alakú?
    Megadott mintánál követjük a leírást, de mi a szempont akkor, ha magam találok ki mintát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Shona.
      Megprobàltam utàna nézni, sajnos nem talàltam olyan àltalànos szabàlyt ami alapjàn biztos meg lehet horgolni bàrmilyen formàju teritot ugy hogy rendesen kifekudjon ès ne huzodjon, vagy ne legyen hullàmos.
      Nem vagyok profi horgolòs, èn inkàbb kiprobàlt mintàk alapjàn dolgozom amit menet kozben alakìtok àt.. Nàlam a probàlgatàs, visszabontàs, ujrakezdès vàlt eddig be :-D
      Ha làtom, hogy ugy alakul ahogy elkèpzeltem, akkor gyorsan fogok egy darab papirt ès leìrom vagy lerajzolom.. Igy ha legkozelebb ujra meg akarom csinàlni màr kèsz is a mintàm..
      Sajnos ennèl okosabbat nem tudok neked irni :-)
      Ha van valaki a neten aki tubbet tud nalunk szìvesen vàrom javaslatàt..
      Udv.

      Törlés
  6. köszönöm, majd próbálkozom - és bontok, bár azt nagyon nem szeretem - én is:)

    VálaszTörlés