2014. október 16., csütörtök

Kedves mindenki.

Napok óta azon gondolkozom, megírjam-e ezt a post vagy sem…Egyrészt örülök, hogy ilyen sokan meglátogattatok, másrészt pedig szomorú mert senki sem reagál arra amit eddig csináltam, kivéve egy-két olvasómat..Az lenne a kérésem tehát, hogy nyugodtan írjatok megjegyzést (senki sem fogja leharapni a fületeket) vagy legalább egy kattintást valamelyik gombra érdekes vagy nem érdekes….Így legalább én is tudni fogom, érdemes-e folytatnom ezt a blogot vagy sem.

Várom válaszotokat….

Üdv.

Nóra

12 megjegyzés:

  1. Drága Nóra, a keresztlányom balkezes. Még csak 4 éves, de nem tudom, hogy fogom tudni neki továbbadni a kötést-horgolást meg a varrógép használatát. Csak ma bukkantam rád, de figyelni fogok. Kata

    VálaszTörlés
  2. Az én unokatesómat kellett volna megtanítanom kötni aki balkezes :-), sehogy sem ment neki :-(. De évek múlva sem adta fel, és önállóan megtanult bakézzel kötni! Nem szabad feladni! :-)

    VálaszTörlés
  3. Az én kisebbik lányom is balkezes, és nagoyn nehézkes a horgolástanulása(bár még csak 3,5 éves), de veled talán nekem is könnyebb lesz! Köszike! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is balkezes vagyok, de írni jobbal írok, bár tudok a kettővel egyszerre is és tükörírással is :) kötni, horgolni nagymamámtól tanultam, de nem magyarázott semmit, csak néztem és utánoztam. Vallom, hogy nincs bal- vagy jobbkezes minta, tű, eszköz, mert minden használható bal kézzel is.

    VálaszTörlés
  5. Ha meg néztek egy-két videót (főleg angolt ) előfordul, hogy bal kézzel horgol az "oktató"...és igen, minden segédezköz a kézimunkában egyforma

    VálaszTörlés
  6. Kedves Caroline West!
    Nem tisztem megvédeni Nórát, bár a lányom.Nagyfokú tudatlanság és nem ragozom tovább a kijelentésed. Főleg azután, hogy megírtad "jobb kézzel írsz, bár tudsz a kettővel egyszerre is és tükörírással" Ez azt jelenti, hogy Te kétkezes vagy! Örülj neki és ne tégy olyan kijelentéseket amiről fogalmad sincs. Nekem valamivel több tudásom és tapasztalatom van ezen a téren,mivel Nóra édesapja is Tökéletesen Balkezes volt. Nem csak írt, de minden szerszámot bal kézzel használt A másik lányom, Nóra húga jobbkezes és képzeld (22 hónap a korkülönbség köztük) mindketten építőipari szakközépben tanultak egy év különbséggel. Gyakran ültek a nagy rajzasztalnál szemben egymással és készítették a műszaki rajz házi feladatot, Érdekes volt látni őket. Mintha egymás tükörképei lettek volna. Erről ennyit. Nem kötelező a blogot olvasni, és ne tégy olyan kijelentést amiben nincs igazad. Üdv

    VálaszTörlés
  7. A segédeszköz valóban egyforma, viszont a jobb kézzel kötőknek, horgolóknak a mintaleírást nehéz olvasni. Tulajdonképpen minden fordítva van. Mi nem jobbról balra haladunk, hanem balról jobbra. Legjobb szembe ültetni velünk akit tanítani szeretnénk. Én is így tanultam meg. A szintén balkezes húgomat ugyanezzel a módszerrel én tanítottam, és ő meg jobb kézzel köt és horgol. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A blog egyáltalán nem felesleges. Szerintem nagyon sokan vannak, akik nem tudják kitől megtanulni, hiszen minden leírás a jobbkezeseknek szól.
      Ez az előbb lemaradt. :(

      Törlés
  8. Kedves Nóra!
    Nagyon gyönyörű a narancssárga terítő! A többi is, de nekem ez tetszik a leges-legjobban! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.
      Raktam fel róla részletfotót is.. és egy másik világosabb teritőt is.
      Jó munkát.

      Törlés
  9. Részemről nagyon örülök ennek a blognak, mivel az én lányom BAL kezes. Soha nem akartam átszoktatni róla, tökéletesen boldogul vele a mindennapjaiban, csak sajnos kézimunkázni nem tudom megtanítani, mivel én csak és kizárólag jobb kézzel tudok bármit is csinálni. Remélem innen kap annyi segítséget az induláshoz, hogy utána könnyűszerrel tudjon kötni, horgolni ő is.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Györgyi63.
    Nekem a balkezesség a természetes ezért várom, hogy a most tanulók kérdezzenek...
    Kötés terén is lehet, hogy tudnék segíteni mivel kb. 25 éve kötök "angol' technikával, ahol a szálat jobbkézzel hurkoljuk a tűre... Ez nekem, de lehet, hogy a többi balkezesnek is jobban fekszik.
    Üdv.

    VálaszTörlés